Kosten COVID-19-behandeling in Duitsland vergoed

Sommige mensen die ziek zijn als gevolg van het coronavirus worden in Duitsland behandeld. De kosten hiervan worden gelukkig vergoed door Nederlandse zorgverzekeraars.

Dat geldt ook voor de kosten van vervoer naar het Duitse ziekenhuis en weer terug. Dat heeft koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland bekend gemaakt. De verzekeraars werken hiervoor nauw samen met Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS), dat de overplaatsing van patiënten naar Duitsland coördineert.

Meer bedden
In Nederland zijn er ongeveer twee ziekenhuisbedden per duizend inwoners beschikbaar. In Duitsland zijn dat er zes. Nederland heeft ook minder plaatsen op de intensive care.

Basisverzekering
Als u naar het ziekenhuis moet voor een behandeling, dan wordt deze vergoed uit de basisverzekering. Uw zorgverzekering dekt dus de kosten. Voor een ziekenhuisbehandeling moet u wel eigen risico betalen.

Ook meerkosten vergoed
Onder normale omstandigheden vergoeden verzekeraars behandelingen in het buitenland tot maximaal het Nederlandse tarief. Eventuele meerkosten moet u dus zelf betalen. Voor een behandeling van Nederlandse COVID-19-patiënten in Duitsland geldt deze regel niet.

Meer informatie
Heeft u een vraag over dit bericht? Neem dan gerust even contact met ons op.22-04-2020Kerkstraat 26
5411 BA ZeelandNeem contact met ons opWij zijn geopend op werkdagen
van 8.30 uur tot 17.30 uur

Onze website plaatst geen tracking cookies. Geïntegreerde (social) media als Facebook, YouTube of AddThis kunnen bij gebruik ervan dat wel doen.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat door een website op uw apparaat (computer, tablet of mobiele telefoon) wordt geplaatst.

Hoe wij cookies gebruiken

Wij plaatsen uitsluitend functionele cookies voor een optimale werking van de website. Bij uw volgende bezoek worden de cookies gebruikt om u te herkennen en dat maakt een volgend bezoek aan onze website gemakkelijker.

Cookies van derden

Bij de cookies die via onze website worden geplaatst, kunnen cookies van andere partijen zitten. Deze cookies meten bijvoorbeeld het gebruik van onze website. Deze zogenaamde statistische cookies geven ons inzichten waarmee wij onze website vervolgens verder kunnen optimaliseren om zo de gebruikerservaring van bezoekers te verbeteren. Deze inzichten gebruiken wij uitsluitend ten behoeve van onszelf en er worden geen gegevens gedeeld met derden zoals bijvoorbeeld Google.

Verder treft u buttons aan van bijvoorbeeld Addthis, Facebook, Twitter of LinkedIn. Met deze buttons kunt u informatie van onze website delen. Ook is het mogelijk dat er video's van YouTube op onze website staan of applicaties van andere partijen. Hiervoor worden cookies geplaatst vanuit deze (social) media. Wij hebben daar geen invloed op. Wilt u hier meer over weten? Lees dan de privacyverklaringen van deze (social media)kanalen. Daarin staat wat zij met de (persoons)gegevens doen die zij via dit soort cookies verwerken.

Uitschakelen cookies

U kunt het gebruik van cookies uitschakelen. Let erop dat u de instellingen apart voor elke browser en apparaat dat u gebruikt moet aanpassen. Hoe u uw instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.

Wees u ervan bewust dat als u geen cookies wilt, wij niet meer kunnen garanderen dat onze website helemaal goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de site verloren gaan.

Slotopmerkingen

Wij zullen deze verklaring af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld onze website of de regels rondom cookies wijzigen.

Top